Veel gestelde vragen

Wij helpen u graag verder met het beantwoorden van uw vragen.

U kunt ons ook direct bellen op 0229-842653.


Producten | Rooibos Dermacrème

De naam zegt het eigenlijk al; ROOIBOS Dermacrème. Een crème voor de huid (derma) met rooibos erin. Wij zijn in de afgelopen 20 jaar steeds meer overtuigd geraakt van het effect van rooibos op de gezondheid en dan vooral op de huid. Naast andere zeer effectieve werkstoffen is rooibos het hoofdbestanddeel van onze Bosveld Rooibos Dermacrème. Aspalathus Linearis Extract (rooibos-extract) staat daarom ook redelijk vooraan in de INCI-lijst van Bosveld Rooibos Dermacrème. De ingrediënten (werkstoffen) staan volgens de wettelijke richtlijnen op de ingrediëntenlijst (of INCI-lijst in de cosmetica) op volgorde van de hoeveelheid die ervan in een product zit. Dit geldt voor voedingswaren en dus ook voor cosmetica.

Als u andere cosmeticaproducten bekijkt die ook rooibos-extract als werkstof hebben zult u zien dat Aspalathus Linearis Extract altijd veel "lager" in de INCI-lijst staat. In sommige gevallen staat rooibos-extract bijna onderaan en durft men toch te spreken van "hoofdingrediënt"!?

Het feit dat bij ons product rooibos-extract bijna vooraan staat laat zien dat Bosveld Rooibos Dermacrème een zeer hoge dosering rooibos-extract heeft. Gewoon omdat we daarin geloven en omdat u niet voor niets Bosveld ROOIBOS Dermacrème koopt!
Minerale oliën zoals petrolatum of vaseline worden in cosmetica vaak gebruikt als zachtmaker en dat merk je bijvoorbeeld in veel lippenbalsems maar ook dag- en nachtcrèmes. Het vervelende van dit stofje is dat het juist het tegenovergestelde doet van wat het belooft. Het verzacht heel even de huid of je lippen, maar zorgt ervoor dat de huid wordt afgesloten en haar eigen vochtregulerende vermogen verliest. Uiteindelijk ben je dan dus alleen maar verder van huis. Er zijn verder geen hele schadelijke effecten bekend maar het werkt je eigenlijk alleen maar tegen.

Petrolatum en vaseline komen uit de petrochemische industrie en is een goedkope grondstof, dat is ook meteen de reden waarom het veel gebruikt wordt. De natuurlijke vervangers hiervan zijn veel kostbaarder. Bosveld gebruikt Olus Oil (ook bekend onder de merknaam Cremerlin) als natuurlijk (plantaardig) alternatief omdat dit de huid wel verzacht maar niet afsluit. En dat is precies wat je wilt!

Producten | Rooibos Teesakkies

Als gevolg van ernstige droogte in heel Afrika zijn grote delen van de oogst mislukt. Hierdoor is rooibos een schaars product geworden en zijn de prijzen tot grote hoogte gestegen. Wij hebben lange tijd deze hoge inkoopprijzen voor onze rekening genomen maar zijn nu helaas genoodzaakt om dit deels door te berekenen in de verkoopprijs van ons product. Alle leveranciers in de markt hebben deze stap in de afgelopen tijd genomen of hebben de inhoud van de theezakjes verlaagd naar 2 gram per zakje in plaats van 2,5 gram. Sommige leveranciers hebben zelfs beide stappen ondernomen: zowel de inhoud verlaagd als de prijs verhoogd. Wij houden echter vast aan 2,5 gram rooibos per zakje om u een heerlijk kop gezonde rooibosthee te kunnen bieden!

Webshop en bestellen

Winkels en supermarkten zijn volgens de wet vrij in het bepalen van de verkoopprijs. Het is dus mogelijk dat de prijzen in de winkel hoger of lager zijn dan de verkoopprijzen op de website/webshop. Ook kunnen er tussen de verschillende winkels en supermarktketens onderling verschillen zijn in verkoopprijs. Zij bepalen dit zelf en hier hebben wij geen invloed op en mogen wij zelfs geen invloed op hebben.
U kunt veilig vooraf betalen middels iDEAL of u geeft aan het bedrag vooraf over te maken. In dit laatste geval ontvangt u een factuur met alle benodigde gegevens. Na ontvangst van uw betaling sturen wij uw bestelling op.

Producten | Biltong

Het gebied in het noorden van Zuid-Afrika staat bekend als het Bosveld. Het is een gebied van prachtige bergen en watervallen, maar ook van nog veel ongerept natuur en wildreservaten. Tijdens de Boerenoorlog tussen 1899 en 1902 moesten de Nederlandse boeren soms honderden kilometers te paard afleggen naar het binnenland om te vechten tegen de Engelsen. Om zich te voorzien van voedsel namen ze Bosveld Biltong mee. Het gedroogde vlees kon langer bewaard blijven en dat is uiteindelijk bekend geworden als dé grootste traditionele en culturele lekkernij van Zuid-Afrika. Het is dus bedacht door de Nederlanders die zich destijds in Zuid-Afrika hebben gevestigd.
Toegegeven, de naam doet misschien wat vreemd aan, maar het heeft niets met een tong te maken. Het vlees dat gebruikt wordt is afkomstig van de bovenbil of platte bil van een rund. Het woord tong staat voor de vorm waarin het vlees gesneden wordt. Het vlees is 40 tot 50 cm lang en met een dikte van 3 mm. In Zuid-Afrika wordt Biltong overigens gemaakt van verschillende vleessoorten, waaronder rundvlees, koedoevlees of struisvogelvlees. Onze Bosveld Biltong is alleen gemaakt van het allerlekkerste rundvlees. Het zijn destijds de Nederlanders in Zuid-Afrika geweest die deze naam aan dit product gegeven hebben.
Op dit moment is er een importverbod van vlees uit Zuid-Afrika en mogen wij daarom geen Zuid-Afrikaans vlees gebruiken voor het maken van onze Bosveld Biltong. Er worden echter wel eersteklas runderen gebruikt die afkomstig zijn van het Zuidelijk halfrond. Dit, omdat het in die landen klimatologisch vergelijkbaar is met Zuid-Afrika, waardoor de runderen dezelfde grassoorten eten. Daardoor proef je geen verschil met het vlees dat van Zuid-Afrika af zou komen. Alleen het allerbeste is namelijk goed genoeg voor Bosveld Biltong.
Heel eerlijk gezegd, vinden wij onze Bosveld Biltong niet echt duur. Ten eerste zijn wij afhankelijk van de internationale vleesprijs uit het buitenland. Met de devaluerende Euro en de steeds maar stijgende prijzen van rundvlees, is het niet makkelijk om een hoge kwaliteit vlees in kopen tegen redelijk betaalbare tarieven. Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat Bosveld Biltong gedroogd moet worden, waardoor je veel vocht, dus gewicht, verliest. Voor het maken van 1 kilo Bosveld Biltong, is er ten minste 2 kilo rundvlees nodig.
Bosveld Nederland - Veel gestelde vragen

Direct een vraag stellen?


Dat is geen enkel probleem, wij helpen u graag verder.
Met de onderstaande buttons kunt direct contact met ons opnemen.Gebruik van deze site betekent dat u de algemene voorwaarden accepteert - onderdeel van bosveldnederland.nl.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruiken wij alleen een tijdelijke cookie - privacy policy.
iDeal
PostNL